Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inicio  > Visita de col·laboració a ...
 
Martes, 02 de octubre de 2018

Visita de col·laboració a l'Institut Català del Suro en el marc del Programa d'acords voluntaris

L’Oficina Catalana del Canvi Climàtic (OCCC), va visitar les instal·lacions de l’Institut Català del Suro a Palafrugell, el 30 d’agost de 2018, en el marc del Programa d’acords voluntaris per a la reducció d’emissions de GEH.


Imatge ICS
Imatge visita ICS
Imatge visita ICS

L’objectiu d’aquestes visites és establir un canal de comunicació directe entre l’organització i l’OCCC per tal de plantejar dubtes, identificar millores i compartir experiències en la reducció d’emissions de GEH i, alhora, verificar in situ les dades autodeclarades tant de l’inventari com de les mesures implementades.

L’Institut Català del Suro és un consorci semi públic que té com a funció principal, promoure el sector surer i incentivar l’ús del suro des del bosc fins al consumidor final, tant a nivell català com a nivell mundial. Està adherit des de l’any 2015 al Programa d’acords voluntaris per a la reducció d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle.

Les emissions autodeclarades a l’inventari corresponen a les emissions de l’abast 2 degudes al consum elèctric i les emissions de l’abast 3 vinculades al consum d’aigua de l’entitat.

Les emissions declarades a l’inventari de l’Institut Català el Suro en el marc dels acords voluntaris al 2017 s’han reduït un 44% respecte a les emissions declarades al 2016. Els principals motius són el canvi a una comercialitzadora d’electricitat 100% renovable durant el 2017.

Durant la visita s’ha pogut comprovar la implementació de les mesures de reducció d’emissions que fins al moment Institut Català del Suro ha posat en marxa en el marc del Programa dels acords voluntaris. Les mesures més significatives són:

  • Automatització de la regulació termostàtica de l’aparell de climatització
  • Recobriment amb suro projectat de part de la façana de l’Institut Català del Suro (corresponent a la sala de tasts). El suro projectat proporciona impermeabilitat i aïllament tèrmic.
  • Canviar i millorar part de la seva instal·lació elèctrica per tal de ser més eficient.

Té previst canviar 22 punts de llum de 72 W d’una altra part de les instal·lacions per panells LED de baix consum.

Cal agrair a l’organització i en especial a Albert Hereu Marés, director, i Maria Verdum, responsable de microbiologia, per la seva col·laboració. La visita ha estat molt enriquidora per al desenvolupament de la nostra feina, atès que ens ha permès conèixer de primera mà l’entitat de l’Institut Català del Suro i els detalls de les mesures implementades. A més, hem pogut interactuar directament amb les persones de l’organització i conèixer les seves opinions per millorar el Programa.