Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inicio  > Balanç 2017 del Programa ...
 
Jueves, 07 de junio de 2018

Balanç 2017 del Programa d'acords voluntaris

A continuació trobareu un informe explicatiu dels principals resultats del Programa realitzat a partir de les dades comunicades a l'any 2017 per part de les organitzacions adherides


Imatge aavv

El Programa d'acords voluntaris és una inciativa per a que les organitzacions de Catalunya disposin d'eines i suport per tal de poder reduir les seves emissions de gasos amb efecte d'hivernacle (GEH). Els requeriments per a participar en aquesta iniciativa voluntaria són:

  • Realitzar un inventari anual de les emissions de GEH de l'organització. L'Oficina Catalana del Canvi Climàtic (OCCC) posa a disposició de les organitzacions una calculadora per a facilitar l'elaboració d'aquest inventari.
  • Implementar cada any mesures de reducció d'emissions de GEH. Amb una mesura anual que sigui significativa i quantificable és suficient.

Anualment les organitzacions adherides comuniquen a l'OCCC les dades de l'inventari i de les mesures de reducció. Fruit de la última comunicació de dades feta durant l'any 2017, on es reportaven els inventaris de l'any 2016 i les mesures fetes durant el 2016 i part del 2017, s'ha fet una anàlisi de les dades.

El resultat d'aquesta anàlisi s'ha plasmat en un informe i també en una infografia resum on entre d'altres aporta informació del tipus d'organitzacions adherides, de quantes mesures han posat en marxa les organitzacions, de quina tipologia i com han variat les emissions globals de l'últim inventari comunicat per les organitzacions adherides (2016) respecte a l'anterior (2015).

En els següents enllaços podeu trobar l'informe i la infografia resum.