Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Polítiques  > Polítiques espanyoles

Polítiques espanyoles

La ratificació del Protocol de Kyoto per part d'Espanya l'any 2002 va significar assumir el compromís de limitar les emissions a un creixement del 15% respecte de l'any 1990 per al període 2008-2012. L'Estratègia espanyola plantejada és estabilitzar les emissions durant el 2005-2007 i posteriorment fer un esforç addicional i reduir-les per al període 2008-2012.

En aquest sentit, l'Estat espanyol va crear el Consell Nacional del Clima i l'Oficina Espanyola del Canvi Climàtic, així com la Comissió de Coordinació de Polítiques de Canvi Climàtic, com a òrgan de coordinació i col·laboració entre l'Administració general de l'Estat i les comunitats autònomes. D'altra banda, l'Estat espanyol també estableix la necessitat de constituir les meses de diàleg social per garantir la participació de les organitzacions sindicals i empresarials, i les organitzacions interministerials, que actuen com a òrgan de coordinació de l'Administració central de l'Estat.

En l'actualitat, l'Estat espanyol segueix l'Estratègia espanyola de canvi climàtic i energia neta, horitzó 2007-2012-2020 (EECCEL), aprovada pel Consell Nacional del Clima de 25 d'octubre de 2007 i el Consell de Ministres de 2 de novembre de 2007, que aborda diferents mesures que contribueixen al desenvolupament sostenible en l'àmbit del canvi climàtic i l'energia neta.