Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Polítiques  > Inventaris d'emissions de GEH  > Emissions de GEH a Catalunya
 

Inventaris d'emissions de GEH a Catalunya

EmissionsGEHCAT2016
Les emissions de GEH a Catalunya l’any 2016 van ser de 44,53 milions de tones de CO2 equivalent. Respecte l’any anterior, van suposar un increment del 2,58%, corresponent a 1,2 milions de tones de CO2 equivalent més.

Des del 1990, les emissions totals de GEH han seguit una evolució creixent fins al 2007, any que va marcar un pic històric d’emissions amb 58,52 milions de tones de CO2 equivalent. A partir del 2007, la tendència va invertir-se i les emissions anuals van anar disminuint fins al 2013. El 2016 és el tercer any consecutiu en el que s’acumula un increment d’emissions de GEH.


L’any 2016, els sector industrial i el transport van ser els responsables de més de la meitat de les emissions de GEH a Catalunya (32% i 28% de les emissions totals, respectivament), seguits del sector energètic (14%) i l’agricultura i ramaderia (10%).


Les emissions a Catalunya dels sectors sotmesos a la directiva de comerç de drets d’emissió van ser de 14 milions de tones de CO2 equivalent, mentre que les emissions dels sectors difusos van ser de 30 milions de tones de CO2 equivalent.
L’Inventari d’emissions de GEH català es basa en el desglossament en comunitats autònomes de l’Inventari nacional d’emissions de GEH que anualment elabora el Ministeri per a la Transició Ecològica. El procés d’elaboració d’aquests inventaris implica que es publiquin amb un retard d’un any i mig respecte a l’any inventariat.


Aquí trobareu l’Inventari d’emissions de GEH per a Catalunya, durant el període 1990-2016, i un resum elaborat per l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic sobre l’evolució de les emissions durant aquest període. A més, teniu disponibles els Informes de progrés sobre el compliment dels objectius de reducció d'emissions de GEH.Data d'actualització: 10.07.2018