Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Polítiques  > Inventaris d'emissions de GEH  > Emissions de GEH a Catalunya
 

Inventaris d'emissions de GEH a Catalunya

EmissionsGEHCAT2015
Les emissions de GEH a Catalunya l’any 2015 van ser de 43,53 milions de tones de CO2 equivalent, amb un lleuger increment d’un 0,8% respecte a l’any anterior, és a dir, que es van emetre uns 0,3 milions de tones de CO2 equivalent més.

Des del 1990, les emissions totals de GEH han seguit una evolució creixent fins al 2005, any que va marcar un pic històric d’emissions i a partir del qual es va iniciar un canvi de tendència. Des del 1990, les emissions de GEH s’han incrementat un 12%.

Els sector industrial i el transport són els responsables de més de la meitat de les emissions de GEH a Catalunya.

L’any 2015, les emissions dels sectors sotmesos a la directiva de comerç de drets d’emissió van ser de 14,09 milions de tones de CO2 equivalent i les emissions dels sectors difusos a Catalunya van ser de 29 milions de tones de CO2 equivalent.

L’Inventari d’emissions de GEH català es basa en el desglossament en comunitats autònomes de l’Inventari nacional d’emissions de GEH que anualment elabora el Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient. Aquests inventaris es publiquen amb un retard de dos anys respecte a l’any inventariat.

Aquí trobareu l’Inventari d’emissions de GEH per a Catalunya, durant el període 1990-2015, i un resum elaborat per l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic sobre l’evolució de les emissions durant aquest període. A més, teniu disponible els Informes de progrés sobre el compliment dels objectius de reducció d'emissions de GEH.Data d'actualització: 17.11.2017