Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Polítiques  > Acords internacionals  > Conferències de les Parts (COP)  > COP11 Mont-real 2005
 

Enllaços relacionats

COP11 Mont-real 2005

La COP 11 va tenir lloc del 28 de novembre al 9 de desembre de 2005 a Mont-real en paral•lel, per primera vegada des de l’entrada en vigor del Protocol de Kyoto, amb la MOP 1 (Reunió de les Parts del Protocol de Kyoto). A la MOP 1 van assistir amb veu i amb vot els països ratificants del Protocol de Kyoto i com a observadors els països pendents de ratificar.
La COP va permetre avançar en els acords internacionals de molts dels aspectes més importants de la lluita contra el canvi climàtic. Les Parts de Protocol de Kyoto van adoptar les decisions dels anomenats “Acords de Marràqueix” que era un requisit necessari una vegada el Protocol de Kyoto ja havia entrat en vigor, ja que aclareixen les regles per a la seva implementació. Aquests acords consisteixen en un paquet de decisions sobre molts detalls dels mecanismes flexibles, l’ús de la terra, canvi en l’ús de la terra i silvicultura (USCUSS) i el suport als països en desenvolupament amb la creació de capacitats, la transferència de tecnologies, la resposta als efectes adversos del canvi climàtic i l’establiment de fons especials d’ajuda en aspectes relacionats amb el canvi climàtic.

A més, en la COP de Mont-real es va començar el procés per considerar els compromisos futurs més enllà del 2012, quan el primer període de compromís del Protocol de Kyoto finalitza.

També es van acordar a la COP11/MOP1 de Mont-real algunes qüestions metodològiques, administratives i financeres que facilitaran la implementació dels mecanismes de flexibilitat del Protocol.

Data d'actualització: 07.04.2010