Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Polítiques  > Acords internacionals  > Conferències de les Parts (COP)  > COP 22 Marrakech 2016
 

COP 22 Marrakech 2016

Logo COP22
Els propers dies 7 al 18 de novembre, Marrakech acollirà la 22ª Conferència de les Parts de les Nacions Unides sobre Canvi Climàtic.

La COP22 serà una reunió de caràcter marcadament tècnic on es discutiran i es plantejaran les bases per posar en marxa l'Acord de París.

Fa un any, 195 països van arribar a un un acord històric a París per combatre el canvi climàtic i impulsar mesures i inversions per a un futur baix en emissions de carboni, resilient i sostenible. La COP22 de Marrakech serà doncs, l'impuls definitiu per tal d' aconseguir aquests objectius ambiciosos i importants, i caldrà posar en marxa els fluxos financers apropiats per fer possible una acció conjunta per part dels països en desenvolupament, i més vulnerables.

Els últims anys, Catalunya ha participat activament a les COPs a través del seguiment de les conferències i amb l'organització d'actes paral·lels. El compromís de la societat catalana en la lluita contra el canvi climàtic va fer-se palès, una vegada més, l'abril de 2016 quan el Govern de la Generalitat de Catalunya va adherir-se a l'Acord de París a la cerimònia que obria el període de ratificació a la seu de les Nacions Unides a Nova York i va plantejar els seus compromisos de reducció d'emissions de gasoa amb efecte d'hivernacle a través del portal de contribucions Non-State Actor Zone for Climate Action NAZCA de les Nacions Unides

 


Acte paral·lel: Jornada promocional de RegionsAdapt

nrg4SD

El Secretariat de RegionsAdapt organitza ,en el marc de la COP22, una jornada de promoció i difusió de les polítiques d'adaptació al canvi climàtic impulsades per les regions membres de la iniciativa. Serà el proper 16 de novembre al Pavelló de Ciutats i Regions i té per objectiu mostrar aquelles accions destacades en l'àmbit de adaptació per tal de compartir experiències i informació entre regions.

L'Oficina Catalana del Canvi Climàtic hi participarà amb una intervenció sobre les polítiques i accions d'adaptació impulsades des de Catalunya.

Acte paral·lel: Blue Eco Forum

Eco forum

Eco-union, Posidonia green, Coastal & Marine Union i la Fundació ENT, en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona, organitzen el proper 25 de novembre un acte paral·lel al Museu Martírim de Barcelona ,en el marc de la COP22 de Marrakech, sobre la sostenibilitat del mar Mediterrani.

L'acte vol posar de manifest la situació econòmica, social i mediambiental de la regió mediterrània, debatre sobre les oportunitats de l'economia blava, plantejar nous models de governança per una millor gestió i solucions per combatre la sobrepesca.

La sessió plenària comptarà amb la presència de reconeguts experts internacionals.


Data d'actualització: 02.11.2016