Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Polítiques  > Acords internacionals  > Conferències de les Parts (COP)  > BCN Climate Change Talks
 

BCN Climate Change Talks

Cartell Bcn Talks
Autor: Oficina Catalana del
Canvi Climàtic
El passat novembre es va posar punt i final a cinc dies d'intenses negociacions dels delegats a la Conferència de Barcelona sobre Canvi Climàtic Bcn Climate Change Talks 2009.

La negociació de Barcelona va ser l'última de les reunions preparatòries establertes del 2009 per arribar a un acord internacional en matèria de canvi climàtic més enllà del 2012 a la Conferència de les Parts COP15 a Copenhaguen.

De la Conferència se'n destaca l'organització i la participació en les negociacions de més de 4.500 persones, incloent-hi delegacions de 181 estats.

En el marc de les negociacions de la Conferència Barcelona Climate Change Talks van tenir lloc avanços significatius en matèria d'adaptació, cooperació tecnològica, reducció d'emissions per desforestació en els països en desenvolupament i els mecanismes per a la distribució i gestió dels fons econòmics vers els països en desenvolupament. Per contra, no hi va haver avanços significatius en els temes dels objectius de reducció a mig termini dels països desenvolupats, així com en matèria de finançament.

També s'ha de ressaltar el fet que es van donar a conèixer a escala internacional les polítiques i els compromisos que impulsen els governs regionals en general i el Govern català en particular, i es va assolir l'objectiu de mantenir en el text objecte de negociació (visió compartida) la referència explícita al paper dels governs subestatals (subnations) i locals.
Data d'actualització: 21.04.2010