Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Polítiques  > El suport a les accions del món local

El suport a les accions del món local

El 80% de les polítiques per fer front al repte del canvi climàtic s’implanten en el si dels governs regionals i locals.

Una de les iniciatives més destacades a nivell municipal ha estat el Pacte d’Alcaldes el qual ha sumat molt municipis en l'objectiu de planificar polítiques de mitigació del canvi climàtic i reduir emissions de GEH. Des de finals de l'any 2015, la Unió Europea unifica en un únic instrument les polítiques de mitigació i adaptació al canvi climàtic sota el paraigua del Pacte d'Alcaldes pel Clima i l'Energia.

En aquest apartat podreu trobar informació relativa al Pacte d’Alcaldes pel Clima i l'Energia així com diverses xarxes de governs locals units amb el compromís d’aconseguir un desenvolupament sostenible


El Pacte d'Alcaldes pel Clima i l'Energia

Covenant of Mayors Climate and Energy
Covenant of Mayors Climate and Energy

Des del 15 d'octubre del 2015 s'unifiquen en un únic instrument les polítiques de mitigació i adaptació al canvi climàtic sota el paraigua del Pacte d'Alcaldes pel Clima i l'Energia. D'aquí se'n deriven els nous Plans d'Acció per l'Energia Sostenible i el Clima.

 

Ciutats i Governs Locals Units (CGLU)

UCGL
UCGL

Ciutats i Governs Locals Units (CGLU), amb la seu principal a Barcelona, representa i defensa els interessos dels governs locals a escala mundial, ja siguin grans o petits, rurals i urbans.
L'organització dóna suport a la cooperació internacional entre les ciutats i les seves associacions i facilita programes, xarxes i col·laboracions per reforçar les capacitats dels governs locals. També promou el rol de les dones en la presa de decisions locals i és un portal d'informació rellevant sobre governs locals d'arreu del món. CGLU s'ha adherit, junt amb altres xarxes, a una estratègia de governs locals per garantir que el paper de les autoritats locals i regionals es reconegui en l'acord post-Kyoto.

 

Governs locals per la Sostenibilitat (ICLEI)

ICLEI
ICLEI

ICLEI és una associació internacional de governs locals i associacions de governs nacionals i regionals, que han assumit un compromís amb el desenvolupament sostenible.
Més de 1.000 ciutats, municipis i les seves associacions d'arreu del món són membres d'ICLEI i estan involucrats en les seves campanyes i programes internacionals. ICLEI – Governs locals per la sostenibilitat, ciutats i governs locals units (UCLG), Metropolis, el Grup de Lideratge sobre el Clima C40 i el Consell Mundial d'Alcaldes sobre el Canvi Climàtic (WMCCC), conjuntament amb les seves associacions, xarxes i col·laboradors regionals i nacionals han iniciat un procés de governs locals, que busca l'atorgament de poders i la inclusió de les ciutats i dels governs locals en el marc post-2012 sobre el canvi climàtic de les Nacions Unides, i influir per tant en el Pla d'acció de Bali-Poznan-Copenhagen.

 
Data d'actualització: 16.09.2016