Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Els estats i governs regionals ...
 
Dijous, 18 d'octubre de 2018

Els estats i governs regionals que conformen la iniciativa Under2 Coalition publiquen el vídeo de la Cimera Global d’Acció Climàtica celebrada a San Francisco el passat setembre

La Generalitat de Catalunya va participar a la Cimera amb la presència del Conseller de Territori i Sostenibilitat i va reafirmar el compromís del Govern “amb la major coalició mundial de governs estatals i regionals sobre el clima”, que integra més de 200 governs regionals de tot el món compromesos amb la lluita contra el canvi climàtic.


Under2Coalition

La Cimera Global d’Acció Climàtica celebrada el passat setembre a San Francisco (Califòrnia) és una cita d’abast internacional que es va celebrar enguany per primera vegada per fer balanç dels compromisos acomplerts després de l’històric Acord de París del 2015, assolit dins la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic.

Catalunya és un dels 11 membres fundadors de l’Under2 Coalition, des de maig del 2015. El grup va néixer amb l’objectiu de treballar per reduir les emissions en un 80% respecte 1990 o assolir un nivell d’emissions per càpita de menys de 2 tones anuals de CO2 el 2050. L’integren més de 200 governs regionals compromesos a mantenir l’augment de temperatura mundial a menys de 2ºC, que representen més de 1.300 milions de persones i el 40% de l’economia mundial.

La trobada va acollir líders mundials de regions de tot el món i va servir per consensuar nous reptes de futur en cinc àrees diferenciades –Sistemes d’energia saludables, creixement econòmic inclusiu, comunitats sostenibles, custòdia del territori, i inversions transformadores del clima– temes que es tractaran durant la propera Cimera del Clima, la COP24, que se celebrarà el proper mes de novembre a Polònia.

Us convidem a fer difusió del vídeo a través dels diferents canals i xarxes socials.