Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > El projecte europeu REScoopPlus ...
 
Dijous, 11 de gener de 2018

El projecte europeu REScoopPlus conclou que les cooperatives d'energies renovables afavoreixen l'estalvi i l'eficiència entre els seus membres, redueixen la factura i promouen un ús energètic més racional

Així es desprèn de l'estudi estadístic que s'ha elaborat en el marc del finançament europeu Horizon2020, participat per la Universitat de Twente i la Universitat Tècnica de Creta.


REScoop

L'estudi també indica que les cooperatives que han instal·lat tecnologies fotovoltàiques han aconseguit reduir el consum energètic de mitjana en un 50%.

Així mateix, en el marc del projecte, també s'han fet públics els resultats d'una enquesta a més de 10.000 membre de REScoops europees sobre les qüestions de motivació i satisfacció amb el servei. Aquesta mostra el compromís dels membres de la cooperativa en l'ús de les energies renovables i en l'esforç d'estalvi.

REScooPlus inclou vuit cooperatives de set països europeus i promou la difusió de bones pràctiques d'estalvi energètic i catàlegs d'eines per assolir millores en l'eficiència.