Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Projectes aprovats en la segona ...
 
Dilluns, 04 de desembre de 2017

Projectes aprovats en la segona convocatòria del Programa voluntari de compensació d’emissions de GEH. Propera convocatòria al primer semestre 2018.

Els projectes aprovats en la convocatòria 2017 són tres projectes d'evitar el malbaratament alimentari, un projecte de repartiment amb tricicles elèctrics i bicicleta, un projecte de connexió a una xarxa de calor distribuït i un projecte de substitució d'un equip de calefacció convencional per un sistema energèticament més eficient.


Imatge del Programa de compensació

El Programa voluntari de compensació d’emissions de GEH va dirigit a entitats socials que volen impulsar projectes favorables a la reducció de GEH a Catalunya , i a organitzacions que volen compensar una part de les seves emissions comprant les reduccions d'emissions estalviades per aquests projectes.

Al febrer de 2017 es va publicar la segona convocatòria del Programa. Aquesta convocatòria ja està resolta i s'han aprovat 6 projectes:

  • 3 projectes d'evitar el malbaratament alimentari promoguts pel Banc dels Aliments de Barcelona, Girona i Lleida
  • 1 projecte de repartiment amb tricicles elèctrics i bicicleta en comptes de furgonetes de combustió promogut per Ecosol, l’empresa d’economia solidària de Càritas Diocesana de Girona
  • 1 projecte de connexió de l'edifici de la Fundació La Caritat d'Olot a una xarxa de calor distribuït
  • 1 projecte de substitució d'un equip de calefacció en una residència de gent gran de la Fundació la Vall per un sistema energèticament més eficient.

 

Podeu consultar la infografia dels projectes aprovats a sota.

Es preveu que en total els 6 projectes redueixin 3.242 tCO2 equivalent a l’any. En el context d’aquest Programa, es computen totes les reduccions de GEH generades pels projectes durant un termini de quatre anys, des de la seva posada en marxa.

Aquestes tones reduïdes una vegada verificades per una entitat externa es converteixen en crèdits de GEH que es podran comprar anualment a través d'Entitats de compra venda de crèdits de GEH.

La propera convocatòria per a presentar projectes es llançarà al primer semestre del 2018. Si sou una entitat social que té pensat fer o ha fet al 2017 alguna actuació de millora en les vostres instal·lacions o vehicles que ha repercutit en una reducció d'emissions de GEH podeu presentar les vostres idees en la propera convocatòria del Programa.