Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > L'Oficina Catalana del Canvi ...
 
Dilluns, 13 de novembre de 2017

L'Oficina Catalana del Canvi Climàtic participarà avui a un panell tècnic sobre solucions innovadores per a la millora de la qualitat de l'aire

L'acte organitzat pel Fòrum d'Innovació Sostenible en motiu de la COP23 de Bonn reunirà 600 delegats amb responsabilitats públiques en matèria d'energia i canvi climàtic, alcaldes, empresaris, mitjans de comunicació i inversors amb capacitat d'impulsar projectes sostenibles.


SIF17

L'acte vol aprofundir tècnicament en la implantació dels vehicles nets amb baixes emissions; l'ús de les noves tecnologies i les eines big data per oferir solucions en la predicció dels models de contaminació i el suport a la presa de decisions, així com la integració en les polítiques públiques locals i regionals de les mesures per prevenir la contaminació.

Catalunya, conjuntament amb altres regions membres de la Xarxa de Regions per al Desenvolupament Sostenible nrg4SD, s'ha sumat a la campanya BreatheLife, impulsada per l'Organització Mundial de la Salut i i la Coalició de Clima i Aire net. Aquesta campanya es va presentar la setmana passada a la Conferència de les Parts COP23 sota el Programa de Medi Ambient de les Nacions Unides.

El cap de l'Oficina, Sr. Salvador Samitier, explicarà l'acord polític per a la qualitat de l'aire signat el març de 2017 pel Govern de la Generalitat de Catalunya, la ciutat de Barcelona, 39 municipis, l'Àrea Metropolitana de Barcelona, l'Autoritat del Transport Metropolità, entre altres. L'objectiu de l'acord és reduir per una banda, el nombre de vehicles circulants i ajudar a la renovació de vehicles per d'altres més eficients.