Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > La Comissió d'Indústria, ...
 
Dimecres, 29 de novembre de 2017

La Comissió d'Indústria, Investigació i Energia del Parlament Europeu proposa assolir l'objectiu del 35% d'energies renovables per a la Unió Europea l'any 2030

Amb una majoria de 43 vots a favor, 14 en contra i 7 abstencions, la Comissió del Parlament Europeu ha aprovat l'informe sobre la futura Directiva relativa al foment de les energies renovables, que preveu passar de l'objectiu actual del 27% al 35% per a l'any 2030.


UE

L'informe indica que per tal d'assolir els compromisos adquirits per la UE en el marc de l'Acord de París de lluita contra el canvi climàtic, calen objectius més ambiciosos per al sector de les renovables i posar les bases per a la transició energètica.

A més, el text aposta per recolzar l'autoconsum energètic com un dret no subjecte a impostos sempre que l'electricitat generada no es connecti a la xarxa, garanteix la seguretat en les inversions i estableix obligacions de pagament de compensacions quan els projectes d'inversió pateixin canvis de caràcter regulador.

Així mateix, es defineix un objectiu mínim del 12% d'energia renovable pel sector del transport i estableix que els usos de calefacció i refrigeració augmentin dos punts percentuals cada any.