Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > L'Observatori Pirinenc del ...
 
Dilluns, 23 de maig de 2016

L'Observatori Pirinenc del Canvi Climàtic rep més de tres milions d'euros del fons FEDER per a projectes

La Comissió Europea cofinançarà en un 65% els treballs d’adaptació al canvi climàtic de l'Observatori Pirinenc (OPCC2), i els seus quatre projectes associats. La Generalitat i vuit socis catalans més es beneficiaran dels ajuts per avançar en el coneixement de la climatologia, dels boscos i de la flora


CTP

La Comissió Europea ha aprovat destinar 763.048 euros al pla d’acció d’adaptació del canvi climàtic de l'Observatori Pirinenc del Canvi Climàtic (OPCC2), fet que el consolida com la iniciativa de cooperació transfronterera entre Espanya, França i Andorra més rellevant en aquesta matèria. L’ajut, que representa un cofinançament del 65% del projecte, prové del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), mitjançant el Programa Interreg Espanya-França-Andorra V-A (POCTEFA 2014-2020), i permetrà executar el pla en els propers tres anys. També han obtingut finançament els quatre projectes associats a l’Observatori: Clim’py, Replim, Canopée i Florapyr, amb un ajut total de 2.355.846 euros dels FEDER.

La Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP) és el soci principal del projecte de l'Observatori Pirinenc. La Generalitat de Catalunya, a través de l'Oficina Catalana del Canvi Climàtic, és un dels altres 10 socis que l’integren, i hi ha sis socis estratègics dels dos costats de la frontera que lideren diferents eixos de treball temàtics. La Universitat de Saragossa encapçala el de climatologia; l'Institut Pirinenc d'Ecologia, del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), el dels ecosistemes de torberes i llacs d'alta muntanya; l’agrupació transfronterera FORESPIR, el de boscos; el Conservatori Botànic dels Pirineus, el de flora; i l'Estació Experimental d'Aula Dei, del CSIC, juntament amb l'Agència d'Investigació Geològica i Minera francesa (BRGM), l'eix temàtic sobre recursos hídrics. Els quatre primers socis coordinaran alhora els quatre projectes associats a l'Observatori: Climpy, Replim, Canopée i Florapyr, respectivament.

Més informació