Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > L'Oficina Catalana del Canvi ...
 
Dilluns, 13 de novembre de 2017

L'Oficina Catalana del Canvi Climàtic participa a les sessions directives de l'Aliança d'Estats i Regions en el marc de la Conferència de les Parts COP23 a Bonn

Les sessions, organitzades per The Climate Group, van reunir durant el dissabte a representants de governs i regions compromesos en la lluita contra el canvi climàtic des de fa més de 10 anys.


Imatge sessió TCG

El cap de l'Oficina Catalana del Canvi Climàtic, Sr. Salvador Samitier, va participar dissabte a Bonn a dues sessions de debat i discussió per avançar en la implementació de les polítiques públiques de lluita contra el canvi climàtic.

Les dues sessions van ser organitzades per l'organització The Climate Group la qual reuneix, en el marc de l'Aliança d'Estats i Regions constituïda l'any 2005, a líders i decisors públics de diferents governs que representen a 1.18 bilions de ciutadans i el 37% de l'economia global.

L'any 2015, Catalunya va subscriure el compromís Under2Coalition -promogut pel Governador de California i el Ministre de la regió Baden-Württemberg- amb l'objectiu d'unir-se a la coalició global de governs subnacionals i assumir l'objectiu de mantenir la temperatura global planetaria per sota dels 2ºC.

La primera sessió va establir el full de ruta i calendari de prioritats d'actuació pel període 2018-2019 i va acordar aprovar una proposta d'harmonització de les polítiques públiques sota el marc del compromís Under2Coalition.

La segona sessió va afirmar els nous models de governança i estructura de la coalició global, establir els objectius i fites de cara el 2020.