Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Ahir es va celebrar l'acte de ...
 
Dimecres, 07 de novembre de 2018

Ahir es va celebrar l'acte de lliurament de certificats als nous adherits als acords voluntaris

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, la secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà, i la Directora General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, Mercè Rius, han lliurat aquest dimarts els certificats d’acords voluntaris a les últimes 35 organitzacions que s’han adherit a aquest Programa.


Imatge aavv

El Programa d'acords voluntaris de la Generalitat de Catalunya promou la reducció voluntària d'emissions de gasos amb efecte d'hivernacle (GEH) en les organitzacions a Catalunya.

Actualment 163 organitzacions formen part d'aquest Programa. Ahir es va lliurar el certificat a les últimes 35 organitzacions que s’han adherit . Des de l'Oficina Catalana del Canvi Climàtic volem agrair a totes les organitzacions tant les noves com les que porten molts anys en el Programa el seu esforç en el càlcul de les seves emissions i també en la implementació de mesures adreçades a reduir l'impacte en emissions de GEH de la seva activitat. A sota podeu trobar el llistat de totes les organitzacions adherides.

En l'acte va participar l'Anna Pérez Català, membre de la xarxa internacional d'observació del canvi climàtic Climate Tracker que participa regularment a les Conferencies de Canvi Climàtic en el marc de les Nacions Unides (COP's) que va remarcar la necessitat de poder assolir que la temperatura mitjana global del planeta no s'incrementi més d'1.5ºC.

També van participar Esteve i el grup Baixbus, en representació de les noves organitzacions adherides al Programa d'acords voluntaris. Esteve va explicar les actuacions que estan duent a terme per a reduir el seu impacte en emissions, com la implementació d'instal·lacions de generació d'electricitat renovable per autoconsum. El Grup Baixbus va participar en representació de les organitzacions Mohn, SL, Oliveras, SL i Rosanbus, SL adherides fruit d'una col·laboració público-privada entre l'Àrea Metropolitana de Barcelona i les seves empreses concessionàries, en el marc de l’Estratègia de gestió del carboni de l'Àrea.  També va compartir les mesures que està duent a terme per a reduir les seves emissions de GEH, com l'ambientalització de la flota a partir d'autobusos híbrids i elèctrics i va destacar que cal actuar per assolir una mobilitat respirable. 

A continuació podeu trobar un enllaç a la nota de premsa on trobareu més informació sobre el Programa i un enllaç a totes les organitzacions adherides al Programa.