Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > L’OCCC visita l’Autoritat ...
 
Dimarts, 07 de febrer de 2017

L’OCCC visita l’Autoritat Portuària de Barcelona

L'Oficina Catalana del Canvi Climàtic (OCCC), va visitar l’Autoritat Portuària de Barcelona l'11 de gener, en el marc del Programa dels acords voluntaris per a la reducció d’emissions de GEH.


Imatge acords

L’objectiu d’aquestes visites és establir un canal de comunicació directe entre l’organització i l’OCCC per tal de plantejar dubtes, identificar millores i compartir experiències en la reducció d’emissions de GEH i, alhora, verificar in situ les dades autodeclarades tant de l’inventari com de les mesures implementades.

L'Autoritat Portuària de Barcelona (APB) és l'organisme públic a qui correspon la gestió del Port de Barcelona.

Les emissions autodeclarades a l’inventari inclouen el consum d’electricitat dels edificis de l’APB i de l’enllumenat públic dels diferents Molls i zones comuns. També inclou el consum de combustibles fòssils per al transport de la flota pròpia de vehicles oficials i d'embarcacions i el consum de gas natural per a calefacció i aigua calenta sanitària dels diferents edificis de l’APB.

L’APB en el marc del Programa dels acords voluntaris ha posat en marxa diferents mesures adreçades a millorar l’eficiència energètica de la il·luminació de diferents llocs del Port (Moll de l’Energia, Passeig Joan de Borbó, Moll St. Bertran, Tram 4, 5 i Contradic).

A banda de les actuacions comunicades en el marc dels acords, estan treballant en la millora de la il·luminació dels edificis, concretament han substituït a la 5ª planta de l’edifici del WTC un 25% de la il·luminació de fluorescent compacte a LED.

També es va incorporar un vehicle híbrid elèctric gasolina al parc mòbil de la policia portuària. Actualment l’APB té la intenció de substituir una gran part dels vehicles de la flota, que van amb combustibles fòssils, per vehicles elèctrics. L’actuació completa compren un total d’uns 90 vehicles elèctrics. Aquesta actuació es portarà a terme en diferents fases. Aquest any, es preveu implementar la primera fase que inclou canviar uns 25 vehicles (que comprèn cotxes de la policia, cotxes de treball i motos).

Cal agrair a l’Autoritat Portuària de Barcelona i en especial a en Jordi Vila, Cap del Departament de Medi Ambient i a en Joaquim Cortès del Departament de Medi Ambient, la seva col·laboració. La visita ha estat molt enriquidora per al desenvolupament de la nostra feina, atès que ens ha permès conèixer de primera mà els detalls de les mesures implementades. A més, hem pogut interactuar directament amb les persones de l’organització i conèixer les seves opinions per a millorar el Programa.