Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > El catedràtic de la Universitat ...
 
Dijous, 11 de gener de 2018

El catedràtic de la Universitat de Yale, William Nordhaus, considera que governs, empreses i llars han de pagar un preu alt per les emissions de carboni

El catedràtic, considerat el pare de l'economia del canvi climàtic, ha sigut premiat per la seva contribució com a fundador dels estudis de costos econòmics per combatre el canvi climàtic.


Nordhaus

Des de 1975, el catedràtic Nordhaus ha integrat les aportacions de la ciència del clima, la tecnologia i els mètodes econòmics per tal d'oferir solucions a la mitigació del canvi climàtic, entre les quals destaca l'eina de posar un preu dissuasori a les emissions de CO2.

Des de fa dècades, el professor assegura que cal gravar les emissions de carboni i assegura que el  preu actual (7,5€/tona de CO2) és massa baix per tal d'establir una transició adequada que limiti les emissions i l'increment de temperatura planetaria per sota dels 2ºC. Assegura que el preu hauria de ser entre 30-40€/tona de CO2

El seu model i els seus coneixements d'economia s'han utilitzat per avaluar els danys futurs del clima, el risc dels esdeveniments extrems o el paper de la tecnologia en la transició del sistema energètic.