Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > La comunitat científica ...
 
Dilluns, 30 de gener de 2017

La comunitat científica catalana alerta de l'evolució del canvi climàtic i dels seus efectes a Catalunya

El Tercer Informe sobre el Canvi Climàtic a Catalunya (TICCC) analitza l’evolució d’aquest fenomen i el seu impacte en els sistemes naturals i humans del país, i proposa recomanacions en mitigació i adaptació al canvi climàtic


TICCC
Presentació del Tercer informe sobre el canvi climàtic a Catalunya

El conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, han presidit aquest dilluns al migdia la presentació del Tercer Informe sobre el Canvi Climàtic a Catalunya (TICCC) a l’auditori del Palau de la Generalitat. També hi han intervingut el president de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), Joan Domènec Ros; el director de l’Àrea de Recerca i coneixement de la Fundació Bancària “la Caixa”,  Jordi Portabella; el director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS), Arnau Queralt i el doctor Javier Martin Vide, coordinador científic de l’informe i catedràtic de Geografia Física de la Universitat de Barcelona.

El TICCC aplega un recull exhaustiu de la recerca científica sobre aquesta temàtica existent a Catalunya, fruit de la participació de 140 autors i 40 revisors procedents de les principals universitats i centres de recerca del país. En aquest sentit, el TICCC pretén facilitar la transferència de coneixement rigorós, de forta base científica, als responsables de la presa de decisions.
Amb una clara vocació de servei públic i un caràcter independent des del punt de vista científic, el document descriu les principals evidències del canvi climàtic a Catalunya i formula recomanacions estratègiques, elaborades pels autors dels diversos capítols, per reduir les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle i adaptar els sistemes naturals i humans als efectes del canvi climàtic.

El TICCC ha estat impulsat pel Departament d’Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència (mitjançant el Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya), el Departament de Territori i Sostenibilitat (mitjançant l'Oficina Catalana del Canvi Climàtic i el Servei Meteorològic de Catalunya) i l'Institut d'Estudis Catalans (IEC). L’edició d’aquest informe compta amb la col·laboració de l’Obra Social ‘la Caixa’.