Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > L'Oficina Catalana del Canvi ...
 
Dilluns, 22 de maig de 2017

L'Oficina Catalana del Canvi Climàtic presenta les darreres dades dels inventaris d'emissions de gasos amb efecte d'hivernacle

El Museu Colet va acollir la primera jornada de presentació dels inventaris d'emissions de GEH. L'acte, que va reunir un centenar d'assistents, va fer públiques les dades d'emissions del darrer any disponible (2015) per a Catalunya i les demarcacions territorials. També es van donar a conèixer les dades d'emissions de les instal·lacions sotmeses al règim del comerç de drets d'emissió de l'any 2016.


Imatge de l'acte
Acte de presentació dels inventaris
Segons les dades presentades, les emissions de GEH a Catalunya l’any 2015 van ser de 43,53 milions de tones de CO2 equivalent, amb un lleuger increment d’un 0,8% respecte a l’any anterior, és a dir, que es van emetre uns 0,3 milions de tones de CO2 equivalent més.

Des del 1990, les emissions totals de GEH han seguit una evolució creixent fins al 2005, any que va marcar un pic històric d’emissions i a partir del qual es va iniciar un canvi de tendència. Des del 1990, les emissions de GEH s’han incrementat un 12%.

Pel que fa a les emissions de les instal·lacions sotmeses al règim del comerç de drets d'emissió, l'any 2016 les 124 instal·lacions regulades van emetre més de 14 milions de tones de CO2 equivalent.

Finalment, l'Oficina Catalana del Canvi Climàtic va ressaltar les conclusions de l'estudi "Full de ruta per a l'assoliment de l'objectiu de reducció d'emissions difuses de GEH per al 2020", el qual mostra les previsions d'emissions contingudes en la planificació sectorial vigent i una anàlisi de sensibilitat que identifica els punts crítics que s’han de complir per tal que s’assoleixin les previsions de la planificació, per a cadascun dels sectors considerats.