Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > La Unió per la Mediterrània ...
 
Divendres, 14 de desembre de 2018

La Unió per la Mediterrània (UpM) presenta a la COP24 de Katowice un informe preliminar sobre els riscos del canvi climàtic per a la regió mediterrània

Els principals resultats de l'estudi revelen que l'increment de temperatura a la regió mediterrània serà de 2.2ºC al 2040 i s'espera un increment de més de 3.8ºC a l'any 2100.


UpM

La regió mediterrània serà una de les més vulnerables als impactes del canvi climàtic. Així ho aputa l'estudi que ha presentat la UpM en motiu de la COP24 de Katowice a Polònia i que s'ha desenvolupat sota l'expertesa i el coneixement de la Xarxa d'experts mediterranis sobre canvi climàtic i mediambiental (Medecc).

L'escassetat d'aigua, la desertificació, la concentració d'activitats econòmiques i de població a les zones costaneres i els efectes en l'agricultura -molt sensible al clima- seran els impactes més destacats com a conseqüència de l'increment de la temperatura planetaria, causada per les altes concentracions d'emissions de gasos amb efecte d'hivernacle a l'atmosfera.

Aquests impactes, entre altres, són ben identificats al Tercer Informe del Canvi Climàtic a Catalunya (TICCC), publicació que aplega un recull exhaustiu de la recerca científica sobre aquesta temàtica existent a Catalunya, fruit de la participació de 140 autors i 40 revisors procedents de les principals universitats i centres de recerca del país.

El Govern de Catalunya, conscient del repte que suposa el canvi climàtic sobre els sistemes naturals i sectors socioeconòmics, desplega des de l'any 2013 l'Estratègia Catalana d'Adaptació al Canvi Climàtic amb l'objectiu que sectors, sistemes i territoris esdevinguin resilients als impactes.

La UpM, organització intergovernamental constituïda per 43 països d'Europa i de la conca mediterrània, vol promoure una agenda comú pel clima per a la regió per tal de promoure mesures d'adaptació.