Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Eines per al càlcul d’emissions ...
 
Dijous, 01 de març de 2018

Eines per al càlcul d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle (GEH)

L’Oficina Catalana del Canvi Climàtic publica l’actualització de les eines per al càlcul d’emissions de GEH – Versió març 2018


Eines_calcul_2018

La Guia pràctica per al càlcul d’emissions de GEH i la Calculadora d’emissions de GEH són dues eines que inclouen els últims factors d’emissió disponibles, i permeten estimar les emissions associades a una activitat, així com la reducció d’emissions que es pot esperar quan s’implanta una actuació de mitigació.

Aquestes eines incorporen els últims factors d’emissió disponibles i diferents exemples il·lustratius per estimar les emissions de GEH associades al consum energètic, el transport, les emissions fugitives de gasos fluorats, la gestió de residus municipals i el consum d’aigua de les xarxes urbanes.

Com a principals novetats, les eines de càlcul de les emissions de GEH de 2018  incorporen els factors d’emissió dels combustibles fòssils d’acord amb les últimes dades disponibles, i incorpora dades de tipus de combustible consumit per la flota d’autobusos de TMB per al càlcul del factor d’emissió mitjà de l’autobús urbà.

El seu públic potencial inclou qualsevol tipus d’organització, com administracions públiques, empreses, associacions, entitats, entre d’altres, i qualsevol persona a títol individual.

Ambdues eines són les que es recomanen per a l’elaboració de l’Inventari d’emissions de GEH de les organitzacions adherides al Programa d’Acords Voluntaris que impulsa l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic. En aquest sentit, enguany la calculadora incorpora la possibilitat de calcular la variació d’emissions de forma desglossada respecte un any anterior a 2017.