Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Nou cas d'èxit de reducció ...
 
Dimecres, 19 de juliol de 2017

Nou cas d'èxit de reducció d'emissions de gasos amb efecte d'hivernacle (GEH)

L'empresa del sector de l'automòbil SEAT S.A. impulsa el projecte Ecomotive Factory, l'objectiu del qual és minimitzar en un 50% l'impacte ambiental de la producció dels vehicles en el període 2010-2025 (consum d'energia i d'aigua, emissions de CO2, emissions de COVs i generació de residus).


SEAT

Les millores aconseguides en estalvi i eficiència energètica han estat fruit d'un conjunt de mesures tècniques implantades des de l'inici del projecte Ecomotive Factory l'any 2010; entre les quals destaquen la renovació de la planta de cogeneració transformant-la a alta eficiència, la substitució de motors elèctrics, el programa Energest per ajustar la generació i demanda d'energia per a climatització o la recuperació del calor de gasos residuals, entre altres.

Així mateix, totes les plantes del grup disposen d'un contracte de subministrament d'energia elèctrica verda i els sostres de tallers i campes de SEAT Martorell disposen d'instal·lacions de plaques fotovoltàiques amb una potència instal·lada de 10,6MW i una producció de 17.000MWh/any.

Les mesures implantades han permès aconseguir un 21,7% d'estalvi energètic per vehicle produït respecte als consums de l'any 2010, així com una reducció de les emissions de CO2 del 66% (454 kg CO2 reduïts/vehicle produït).

Amb la iniciativa del grup SEAT, ja són 50 les organitzacions que participen en els casos d'èxit de reducció d'emissions de GEH impulsats per l'Oficina Catalana del Canvi Climàtic.

Us recordem que a través de la iniciativa de casos d’èxit de reducció d’emissions de GEH, qualsevol organització interessada pot fer arribar la informació sobre el seu cas d’èxit a l’adreça occc@gencat.cat.

Més informació