Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > L'Ajuntament de Barcelona ...
 
Divendres, 30 de novembre de 2018

L'Ajuntament de Barcelona publica la declaració conjunta de la "Jornada científica sobre canvi climàtic"

En el marc dels Dies pel Clima, el passat 9 de novembre es va celebrar la “Jornada científica sobre el canvi climàtic a Barcelona”. Amb l’objectiu d’apropar l’Ajuntament de Barcelona i l’àmbit acadèmic, es va proposar i debatre una declaració conjunta entre totes les persones assistents.


Jornada Bcn Clima

L’Ajuntament de Barcelona està compromès a afrontar el canvi climàtic i vol fer-ho basant la seva acció en el coneixement científic. Per això, durant la trobada “Jornada científica sobre el canvi climàtic a Barcelona” es varen presentar els diferents estudis sobre com el canvi climàtic afecta la ciutat amb els diferents col·laboradors que van participar en la seva realització.

En aquest sentit, es va explicar ,en 3 taules rodones, com el canvi climàtic afecta la salut, el verd i la biodiversitat i al funcionament de la ciutat.

La sessió es va valorar com a molt profitosa per ser un punt d’intercanvi entre l’Ajuntament de Barcelona i l’acadèmia. Durant la part final de la sessió, es van debatre diverses propostes amb l’objectiu d’apropar ambdós àmbits per abordar conjuntament l’acció climàtica de la ciutat. D’aquesta pluja d’idees col·lectiva entre les persones assistents, van emergir idees com la realització d’una trobada anual entre l’Ajuntament i personal expert tecnocientífic per intercanviar coneixement, necessitats i experiències, o la creació d’un observatori virtual d’informació on publicar la recerca climàtica que es fa a la ciutat i altres informacions rellevants.

També es va ressaltar la importància de que l’acadèmia ajudi a avaluar com prospera la implantació del Pla clima. Per últim, destacar que la declaració pretén posar a l’abast del conjunt de la ciutadania els avenços i l’evolució del coneixement climàtic amb un llenguatge proper i divulgatiu.