Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > El Ministeri d'Agricultura i ...
 
Dimecres, 19 de juliol de 2017

El Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient obre el període de consulta pública de la futura Llei de canvi climàtic i transició energètica

El Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient i el d'Energia, Turisme i Agenda Digital van obrir ahir el procés de consulta pública previ a l'elaboració de l'avantprojecte de Llei de canvi climàtic i transició energètica. Així, tot aquell qui ho desitgi podrà aportar les seves observacions i propostes al futur avantprojecte de llei fins el pròxim 10 d'octubre.


Mapama

La futura llei tindrà per objectiu complir amb els objectius de la Unió Europea en matèria de sostenibilitat, així com els recollits a l'Acord de París. Respon a la necessitat de definir un marc a mitjà i llarg termini per garantir una transició ordenada de l'economia cap a un model baix en carboni i que s'adapti als reptes del clima. Alhora vol aprofitar les possibilitats de desenvolupament que puguin sorgir del nou model econòmic, amb el menor cost possible i generant creixement econòmic, ocupació i benestar als ciutadans.

Per a l'elaboració d'aquest avantprojecte de llei, i donada la transversalitat de les polítiques en matèria de canvi climàtic, l'abril es va posar en marxa un grup de treball interministerial amb representants dels ministeris involucrats. Posteriorment, els ministeris implicats van organitzar unes jornades de debat que van reunir a més de 400 experts per abordar propostes dels diferents sectors.

Així mateix, passat 14 de juliol, el Consell de Ministres va aprovar la creació d'una Comissió d'Experts per elaborar un informe sobre diferents escenaris de transició energètica per analitzar possibles alternatives de política energètica, considerant el seu impacte mediambiental i econòmic i que permetin complir amb els objectius establerts de la manera més eficient possible.

Un dels objectius per a l'elaboració de la Llei de Canvi Climàtic és comptar amb la màxima participació de tots els agents i sectors de la societat.