Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Avui se celebra a Nova York ...
 
Divendres, 22 d'abril de 2016

Avui se celebra a Nova York l'acte de ratificació de l'acord de París de canvi climàtic

La seu de les Nacions Unides acull avui l'acte que marca el començament del període anual per tal que els Estats facin efectiva la seva ratificació a l'acord signat a París el passat desembre.


Ratificació Acord París

L'article 20 de l'Acord de París sobre canvi climàtic preveu que el període de ratificació de l'acord s'inicia avui i finalitzarà el proper 21 d'abril de 2017.

La cerimonia d'obertura, que se celebra avui a la seu de les Nacions Unides a Nova York, congregarà representants dels Estats que formen part de la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre canvi climàtic.

L'acord també preveu que aquest entrarà en vigor el trentè dia comptat des de la data en què no menys de 55 Parts de la Convenció -les emissions estimades de les quals representin globalment almenys un 55% del total de les emissions mundials de gasos amb efecte d’hivernacle- hagin dipositat els instruments de ratificació, acceptació, aprovació o adhesió.

Catalunya està plenament compromesa amb l'efectivitat de l'acord, hi dóna suport i vol tenir un paper estratègic en l'escena internacional.

Per això, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, han volgut recollir la crida que ha fet el Secretari General de les Nacions Unides, Ban Ki-moon per sumar adhesions a la campanya de suport a la signatura de l’acord.

Tots dos han penjat vídeos a les xarxes per sumar-se a la campanya de la  Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (CMNUCC), que busca la implicació dels ciutadans convidant-los a participar en el debat.