Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Nou cas d'èxit de reducció ...
 
Dimecres, 21 de juny de 2017

Nou cas d'èxit de reducció d'emissions de gasos amb efecte d'hivernacle (GEH)

L'Ecoparc del Besòs, equipament dedicat a la gestió de residus municipals de Barcelona i altres municipis de l'àrea metropolitana, calcula les seves emissions de GEH generades per l'activitat de les seves oficines i instal·lacions, així com dels desplaçaments dels seus treballadors i materials de productes que hi arriben o en surten.


Ecoparc Besòs

L'any 2015, l'Ecoparc va tractar 268.000 tones de residus - envasos, resta i fracció orgànica- i va reduir les seves emissions de carboni fins a les 78.444 tones, un 63% menys que l'any 2011 (209.226 tones CO2 eq).

L'Ecoparc del Besòs té definits uns objectius de millora per avançar en la reducció de la petjada de carboni per a l'horitzó de l'any 2020. Aquests són la reducció d'un 2% del consum d'electricitat, la reducció d'un 1% del consum de combustibles i carburants per a calefacció i aigua calenta sanitària i un 5% per a transport de la flota pròpia.

Per assolir aquestes reduccions s'han plantejat un conjunt d'actuacions entre les quals destaquen la substitució de les lluminàries de planta per tecnologia LED, l'estalvi en l'ACS mitjançant el projecte "didsolit" i l'estalvi de gasoil de maquinàries amb canvis operacionals de la planta.

Us recordem que a través de la iniciativa de casos d’èxit de reducció d’emissions de GEH, qualsevol organització interessada pot fer arribar la informació sobre el seu cas d’èxit a l’adreça occc@gencat.cat.

Més informació