Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Comença la Conferència de les ...
 
Dimarts, 04 de desembre de 2018

Comença la Conferència de les Parts de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (COP24) a Polònia, la cimera més important des de l'Acord de París de 2015

Fins el proper 14 de desembre, Katowice (Polònia) acull la vint-i-quatrena cimera mundial sobre canvi climàtic, la qual acollirà a líders polítics i negociadors dels governs del món per assolir un acord per aconseguir reduir les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle i aturar l'increment de la temperatura planetària per sota dels 2ºC.


COP24

Més de 300 mil persones, que representen a 200 països, debatran aquests dies per assolir un acord que desenvolupi els Acords de París, assumits fa tres anys, per tal de combatre el canvi climàtic i evitar que la temperatura del planeta segueixi augmentant.

El Banc Mundial ja ha anunciat el desbloqueig de més de 200 mil milions de dolars pel període 2021-2025 per ajudar a la reducció d'emissions i a l'adaptació als impactes.

A Catalunya, amb motiu de la cimera del clima de Katowice, TV3 i el Canal 33 preparen una programació especial aquesta setmana sobre el canvi climàtic. El programa "Sense ficció" estrena "A punt de fer tard" ("Before the Flood"), documental que mostra l'actor Leonardo DiCaprio viatjant arreu del món per conèixer els efectes del canvi climàtic, i "Gràcies per la pluja" ("Thank you for the rain"), en què la lluita d'un granger kenià per sumar forces contra el canvi climàtic el portarà fins a la cimera del clima de París del 2015.