Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Comença la Conferència de les ...
 
Dimarts, 07 de novembre de 2017

Comença la Conferència de les Parts de les Nacions Unides sobre canvi climàtic 2017 a Bonn amb l'objectiu d'augmentar el nivell d'ambició de compromís dels països

Del 6 al 17 de novembre, la ciutat alemanya de Bonn acollirà la 23ª Conferència de les Parts de les Nacions Unides sobre canvi climàtic, sota la presidència del Primer Ministre de Fiji, amb la voluntat que els països impulsin compromisos d'acció climàtica més ambiciosos per tal de fer front a l'escalfament global.


COP 23

La conferència arriba dos anys després de l'Acord històric de París sobre canvi climàtic i es presenta amb una clara intenció de sumar ciutats, estats, regions, territoris, empreses i societat civil al recolzament dels plans nacionals d'acció climàtica i a favor de no incrementar en més d'1.5ºC la temperatura global planetaria.

Presideix la conferència el Sr. Frank Bainimarama , Primer Ministre de Fiji, estat insular en desenvolupament que pateix els efectes devastadors dels fenòmens meteorològics extrems i que de ben segur, marcaran les negociacions internacionals.

La COP23 es presenta amb la voluntat d'avançar en dues àreas clau i interconnectades:

- El treball dels governs en el marc d'implementació de l'Acord de París

- El llençament de noves iniciatives d'acció climàtica a nivell global i l'ampliació d'altres que ja estan en marxa, per part d'altres actors internacionals 

La conferència compta amb el recolzament organitzatiu i logístic del Govern d'Alemanya, la regió de Renania del Nord-Westfalia i la ciutat de Bonn.