Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Es publica l'informe anual del ...
 
Divendres, 14 de desembre de 2018

Es publica l'informe anual del Carbon Disclosure Project (CDP) 2018, en el qual Catalunya hi participa des de la primera edició de l'any 2015

El CDP és una plataforma dissenyada com a sistema de divulgació global per ajudar a difondre l'estat del medi ambient i les polítiques climàtiques de ciutats, estats i regions. Catalunya forma part d'aquesta plataforma a través de l'organització The Climate Group i participa en l'elaboració de l’informe anual sobre estats i regions


CDP

En l'elaboració de l'informe d'enguany hi han participat 120 regions, un 63% més que l’any 2015 -any de la primera edició de l’informe- en el qual hi van participar 44 regions. Aquests 120 governs representen 672 milions de persones, i són el 21% de l’economia global i amb unes emissions de més de 5 GtCO2eq.

De totes elles, només 50 regions han informat que disposen d’inventaris i objectius de reducció d'emissions de GEH, entre les quals es troba Catalunya. Aquestes 50 regions representen el 7% de les emissions mundials i el 10% del PIB global.

Pel que fa als objectius en mitigació a llarg termini, Catalunya és una de les 5 regions que té un objectiu de zero emissions netes (neutralitat) establert per la Llei 16/2017, d'1 d'agost, de canvi climàtic per a l’horitzó 2050. Les altres són Jämtland, Queensland, Australian Capital Territory i Helsinki-Uusimaa (aquesta última per l'any 2035).

L’informe també conté temes relatius a adaptació, entre els quals destaquen les actuacions per a la gestió del risc, planejament i polítiques de prevenció, i actuacions específiques en matèria de recursos hídrics.